Wie ben ik

Als kind …
heb ik op allerlei manieren muziek aangereikt gekregen. Mijn moeder heeft veel met mij gezongen in situaties van slapengaan tot een half uur lopen met een lekke band. Mijn vader speelde zo mooi piano dat ik dat ook wilde leren – en dat mocht. Op de sopraan- en altblokfluit heb ik van barokmuziek leren genieten. Ik herinner me ook nog de jaarlijkse blokfluitweekenden waarin we met muziek wakker gemaakt werden en ook tafelmuziek voor elkaar gingen spelen. Toen ik toch ook wel graag in een orkest wilde spelen, nam ik de fagot van mijn broer en leerde erop spelen. In dezelfde tijd zong ik tenor in het kamerkoortje van onze school….
Nog later leerde ik gitaar spelen, omdat je deze als begeleidingsinstrument zo handig mee kunt nemen en omdat je er zo mooi doorzichtige muziek op kunt spelen. Nu gebruik ik hem heel vaak tijdens het zingen in de lessen.

Voor mij betekent muziek maken momenten van genieten en ontspanning, even weg van je dagelijkse dingen. Samen muziek maken is nog mooier: genieten van de samenklank en deze ervaring weer met elkaar delen.

Als volwassene…
heb ik meerdere opleidingen gevolgd om goede muzieklessen te kunnen geven. Allereerst heb ik Kreatieve Therapie Muziek in Amersfoort gestudeerd; hier leerde ik hoe muziek mensen raakt, hoe je daar methodisch mee omgaat en hoe je improviseert. kinderkoor leusden notenlezenHiermee was ik meerdere jaren vakleerkracht op een basisschool. Op de PABO (Marnix Academie in Utrecht) leerde ik vervolgens hoe je met groepen kinderen omgaat, en hoe je ze iets leert. In de jaren als groepsleerkracht die daarop volgden, waren de muzieklessen natuurlijk mijn lievelingsvak….
Er was nog één instrument dat ik eigenlijk nog beter wilde leren kennen: de stem. Wat daar allemaal inzit?! Geweldig om dat te ontdekken tijdens mijn zanglessen! Om ook deskundigheid in het omgaan met de kinderstem op te doen, studeerde ik Kinderkoordirectie aan de Kinderkoorakademie in Den Haag. Daar heb ik ontdekt hoe mooi de kinderstem is en hoe je kinderen kunt leren om dat ook zo te houden!

Ik zing zelf alt bij het Amersfoorts Kamerkoor en speel nog regelmatig piano of blokfluit, alleen of samen met anderen. Als u nóg meer over mij wilt weten…

Dit soort ervaringen wil ik graag doorgeven aan kinderen die nog aan het begin van hun ontdekkingstocht in de muziek staan, maar ook delen met volwassenen. Elk persoon heeft zijn eigen toegang tot de muziek en heeft andere handreikingen nodig om muziek ten volle te kunnen beleven. Mijn doel is om mensen zo goed mogelijk op deze weg te begeleiden en uit te dagen.

Tenslotte wens ik elk kind op deze wereld dat het tot bloei mag komen. Daarom ondersteun ik World Vision. Misschien wilt u naast uw eigen kind(eren) thuis of op school, ook een ander kind helpen. Klik op de banner en kijk wat u kunt doen!

World Vision - Word kindsponsor!

Top